Czekolada Callebaut Cappuccino to wyjątkowe połączenie intensywnego smaku prażonych ziaren kawy z delikatną, kremową nutą mlecznej i białej czekolady. Powstała z myślą o profesjonalistach, którzy chcą dodać swoim deserom subtelny akcent kawowy bez potrzeby używania aromatów czy kawy rozpuszczalnej.
"Czekolada Cappuccino" doskonale nadaje się do dodawania detali do figurek i pralin, a także do tworzenia niewielkich barwionych ozdób. Są też doskonałe do kremu, pralin i musów.
Rozpuszczanie, temperowanie i chłodzenie odbywa się dokładnie tak samo jak w przypadku klasycznych białych czekolad.
Zastosowanie w cukiernictwie:* ganache
* talarki czekoladowe
* trufle
* krem bawarski
* kremy i crémeux
* krem angielski i twarogowy
* glazury
* czekoladowa lawa / Fondant
* mus
Produkt Callebaut
Opakowanie: 0,5kg
Kod produktu: CAPPUCCCINO-E4-U70-5
