Pektyna NH (Nappage) z fabryki Louis François to wysokiej jakości substancja żelująca stworzona specjalnie do zastosowań w deserach na bazie owoców i wody. Idealna do przygotowania błyszczących glazur, konfitur, galaretek owocowych, żeli i musów – teraz dostępna w wygodnym opakowaniu 40 g, idealnym dla cukierników domowych i pasjonatów słodkich wypieków dla których opakowanie 1kg jest za duże.
- Przeznaczona do owocowych aplikacji: dżemy, polewy, glazury
- Możliwość ponownego podgrzania – glazura pozostaje elastyczna
- Neutralna w smaku – podkreśla naturalny smak owoców
- Wydajna – już niewielka ilość wystarcza do zagęszczenia dużej porcji
- Produkt profesjonalny, stosowany przez cukierników i szefów kuchni
Sposób użycia:
Pektynę NH należy dokładnie wymieszać z cukrem, a następnie dodać do owoców lub wody i zagotować. Żeluje podczas studzenia. W razie potrzeby może być ponownie rozpuszczona i użyta ponownie.
Dozowanie orientacyjne:
0,8–1% masy produktu końcowego (czyli ok. 8–10 g pektyny na 1 kg owoców/płynu).
naturalna substancja żelująca, pochodzenia roślinnego służąca do przygotowywania różnorodnych dżemów i konfitur owocowych.
Masa netto 40g
Numer katalogowy: 5052282
Kod ean: 5906742628500
Pektyna NH różni się od klasycznej pektyny tym, że można ją podgrzewać i chłodzić wielokrotnie, co jest szczególnie przydatne przy dekorowaniu tortów i deserów z owocami.
To idealny wybór, jeśli chcesz osiągnąć profesjonalny efekt w domowych warunkach.