Callebaut CAPPUCCINO-E4-U70 – czekolada o smaku cappuccino
Czekolada Callebaut Cappuccino to wyjątkowe połączenie intensywnego smaku prażonych ziaren kawy z delikatną, kremową nutą mlecznej czekolady. Powstała z myślą o profesjonalistach, którzy chcą dodać swoim deserom subtelny akcent kawowy bez potrzeby używania aromatów czy kawy rozpuszczalnej.
- Profil smakowy: harmonijne połączenie mleka, śmietanki i kawy arabiki, z wyraźnie wyczuwalną, ale łagodną goryczką typową dla cappuccino.
- Konsystencja: gładka, doskonale temperująca się, z idealnym połyskiem po zestalenia.
Zastosowanie:
- praliny, ganache, musy, kremy,
- polewy i glazury do monoporcji,
- bazy do lodów lub nadzień do batonów,
- doskonała do aerografu lub dekoracji z odlewu.
Callebaut CAPPUCCINO-E4-U70 oznacza:
E4 – średnia płynność (4 krople) – idealna do formowania i oblewania,
U70 – wersja w opakowaniu 2,5 kg
CAPPUCCINO – czekolada aromatyzowana naturalnym ekstraktem z kawy i mleka.
Kakaowe pochodzenie: mieszanka ziaren z Afryki Zachodniej
Zawartość kakao: ok. 30,4%
Zawartość mleka: ok. 20,5%
Producent: Barry Callebaut, Belgia