Foremka dzięki której przygotujesz idealne czekoladki na Wielkanoc. Foremka jest wystarczająco głęboka do wykonania zarówno zwykłych, jak i nadziewanych czekoladek. Pralin możemy również użyć jako dekoracji tortu lub babeczek. Foremka nie nadaje się do robienia słodyczy z gorącego syropu cukrowego (landrynek, karmelków, karmelowych lizaków). Produkt wielokrotnego użytku. Myć ręcznie.
Sposób użycia:
Ciepłą masę czekoladową wlać do zagłębień foremki. Można wypełnić nadzieniem. W przypadku wzorów wielokolorowych poszczególne warstwy wylewać kolejno. Masę dokładnie wyrównać.
Foremkę wraz z masą ochłodzić, najlepiej w lodówce.
Gotowe czekoladki łatwo odchodzą od foremki, wystarczy nią delikatnie stuknąć np. o blat kuchenny.
Do przygotowywania czekoladek można użyć białej lub ciemnej czekolady lub gotowych pastylków czekoladowych. Jasną masę można barwić za pomocą barwników do czekolady.
WYMIARY FORMY: 15 x 28 cm
WYSOKOŚĆ FOREMEK: 3 cm
ILOŚĆ FOREMEK: 24 szt. (12 x marchewka, 12 x zajączek)
MATERIAŁ: tworzywo
OPAKOWANIE: 1 szt.
PRODUCENT: Wilton
SYMBOL: 03-0-0115