Krem do tortów Pistacja Dr. Oetker to szybki i pewny sposób na eleganckie, pistacjowe przełożenie ciast i deserów. Ma delikatną, kremową konsystencję i wyraźny smak pistacji, który świetnie łączy się z biszkoptem, kruchym spodem i ciastami czekoladowymi. Stabilny krem idealny do tortów, a także rolady, babeczek i mini deserów.
W kilka minut możesz przygotować wspaniały krem, którym przełożysz i udekorujesz każdy, nawet duży biszkopt. Będziesz miała pewność, że pysznie smakuje i ma niepowtarzalny aromat. Krem nie tylko zawsze się uda, ale też długo pozostanie świeży i zachowa odpowiednią konsystencję. Dbający o linię mogą przyrządzić wersję niskokaloryczną.
Sposób przygotowania
Wystarczy dodać mleko lub połączyć mleko z mascarpone i ubić, by uzyskać aksamitną masę idealną do przekładania tortów, nadziewania babeczek czy dekorowania ciast. Dzięki stabilnej konsystencji krem świetnie sprawdza się zarówno w domowych wypiekach, jak i w profesjonalnej cukierni. Naturalny aromat pistacjowy nadaje deserom elegancki, nowoczesny charakter. Bez gotowania.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, skrobia modyfikowana, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka mleka (zawierają laktozę), barwniki (karoteny, kurkumina), aromat naturalny, sól, ekstrakt spiruliny, dekstryna. Możliwa obecność zbóż zawierających gluten.
Masa netto: 105g