Guma Guar 30g – najwyższej jakości zagęstnik spożywczy
Guma guar to naturalny składnik roślinny pozyskiwany z nasion rośliny Cyamopsis tetragonolobus, uprawianej głównie w Indiach. Jest doskonałym dodatkiem do wypieków, deserów i potraw, gdzie pełni funkcję zagęstnika, stabilizatora, emulgatora i środka żelującego.
Kraj pochodzenia: Indie
Czystość spożywcza: 5000–5500 CPS (bardzo wysoka jakość)
Dlaczego warto wybrać naszą gumę guar?
✅ Bardzo wysoka jakość spożywcza (5000–5500 CPS)
✅ Idealna do wypieków bezglutenowych – nie zawiera glutenu
✅ Poprawia strukturę, objętość i puszystość ciasta
✅ Zwiększa elastyczność, podatność na obróbkę i wydajność ciasta
✅ Znajduje zastosowanie w wielu produktach: lody, sosy, dżemy, galaretki, dressingi, napoje roślinne
Jak stosować?
Guma guar jest bardzo wydajna – już niewielka ilość wystarczy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Numer katalogowy: 5052288