Nowość w Akademii Sweet Decor. Dla pracowników gastro Cz. I - Gościnna i profesjonalna obsługa w Twoim lokalu
Szkolenie skierowane jest dla:
- Kelnerów
- Menadżerów, kierowników sali i F&B
- Właścicieli restauracji już istniejących
- Właścicieli restauracji, którzy dopiero planują otwarcie
- Pracowników hoteli, recepcji
- Pracowników kawiarni, cukierni
- Pracowników restauracji sieciowych, którzy chcą zwiększyć swoje kompetencje w dziedzinie zarządzania, sprzedaży i motywacji.
Upewnij się czy to szkolenie jest dla Ciebie
- Twoi pracownicy biernie przyjmują zamówienia, umiarkowanie rekomendują?
- Wina kurzą się na półkach, a goście ich nie zamawiają?
- Masz super produkty, ale kelnerzy boją się sprzedawać?
- Chcesz zrobić coś miłego, pożytecznego dla zespołu lub czujesz, że pracownicy potrzebują kopa motywacyjnego?
- Chcesz żeby pracownicy zaczęli brać więcej odpowiedzialności za swoje działania?
Jeśli na co najmniej dwa z powyższych pytań odpowiedziałeś twierdząco, to szkolenie jest dla Ciebie.
Zdjęcie poglądowe
W programie:
- 10:00-11:30 - Wykład: zasady tworzenia ścieżki gościa w twojej kawiarni/cukierni. Zasady gościnności i profesjonalnej obsługi, która przekłada się na sukces Twojego biznesu.
- 11:30-11:45 - Networking. Przerwa kawowa.
- 11:45-13.30 - Warsztat. Tworzenie ścieżki gościa w twojej kawiarni/cukierni. Warsztat w oparciu o design thinking.
- 13:30-14:00 - Przerwa lunchowa.
- 14:00 - 15:00 - Wykład: Aktywna sprzedaż w Twojej cukierni/kawiarni. Co polecać gościom, by zwiększać średni rachunek i zyskiwać stałych gości? Jaki nowy asortyment wprowadzić?
- 15:00 - 15:15 - Networking. Przerwa kawowa.
- 15:15 - 16:45 - Warsztat praktyczny: wypracowanie konkretnych formuł sprzedażowych do Twojej księgi standardów. Dyskusja w oparciu o metodę Master Mind.
- 16:45 - 17:00 - Q&A. Rozdanie dyplomów oraz materiałów szkoleniowych.
Prowadzący:
Adam Pawłowski: Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”.
Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers. Certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, organizator i prowadzący kursów WSET na poziomach 1, 2 i 3 w ramach Adam Pawłowski MS Wine Academy.
Wykładowca Collegium Civitas na kierunku Teoria i Praktyka Sommelierska, wykładowca w Akademii Leona Koźmińskiego na kierunku Horeca Menedżer, niezależny konsultant branży HoReCa. Felietonista magazynu “Food Service”, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin).
Patrycja Siwiec: jest 51 osobą w Polsce, która posiada globalną indywidualną akredytację EIA EUROPEAN MENTORING & COACHING COUNCIL na poziomie FOUNDATION. Jako trenerka, szkoleniowiec i konsultantka pomaga restauracjom i hotelom wdrażać ideę gościnności oraz tego jak dobra obsługa przekłada się na ich sukces biznesowy i wizerunkowy. Dziennikarka, pisze o winie i jedzeniu. Autorka książek „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” (publikacja w 2019 roku otrzymała prestiżową nagrodę Prix de la Littérature Gastronomique) oraz kontynuacji „Gościnność od kuchni”. Zdobywała doświadczenie m.in. w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii (1* Michelin) i El Celler de Can Roca w Hiszpanii (3* Michelin). Wiedzę winiarską zdobywała podczas kursów Wine & Spirits Education Trust oraz Court of Master Sommeliers Europe. Współprowadzi kursy winiarskie pod egidą londyńskiej szkoły WSET oraz sędziuje w konkursach winiarskich i kulinarnych. Doradza w tworzeniu strategii biznesowych i marketingowych marek z branży HoReCa i FMCG oraz prowadzi najważniejsze wydarzenia branżowe w kraju m.in. Europejski Kongres Gastronomiczny czy Mistrzostwa Polski Sommelierów.
Zapewniamy:
- • wszystkie niezbędne materiały
- • profesjonalne, w pełni wyposażona sala szkoleniowa
- • w trakcie szkolenia przerwa kawowa, obiad
- • certyfikat ukończenia szkolenia
- • 5% zniżki na produkty zakupione w dniu szkolenia
- • 5% zniżki na każde następne zakupione szkolenie - Pozostaw nam swoją opinie na Opinie Google
Dodatkowo - Prezent!
Każdy z uczestników otrzyma papierowy egzemplarz książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”
Książka ma formę praktycznego poradnika dla restauratorów i pracowników branży gastronomicznej. Jej motywem przewodnim jest obsługa gościa w restauracji. Poradnik pokazuje jak dobrze wyszkolony personel sali przekłada się nie tylko na zarobki restauracji, ale kreowanie wizerunku miejsca i rzesze zadowolonych gości.
W środku 100% praktycznej wiedzy między innymi:
Co zrobić, żeby zbudować stały zespół sali?
Jak wspierać obsługę w rozwoju?
Jak powinien wyglądać schemat codziennych odpraw?
Techniczne aspekty serwisu wina.
Jak prawidłowo serwować wino w restauracji?
Najważniejsze zasady łączenia wina z jedzeniem
Czym się różni upselling od agresywnej sprzedaży?
Jak przeprowadzić szkolenie wewnętrzne z upsellingu?
Jak reagować w stresujących sytuacjach?
Jak postępować w przypadku problemu powstałego z winy gościa?
Jak napisać manual i kto powinien to zrobić?
Szczegółowe informacje:
Data szkolenia: 11 kwietnia 2023 Wtorek
Czas trwania: szkolenie jednodniowe,
Rozpoczęcie: Wt. 10:00-17:00.
Miejsce: Centrum szkoleniowe Akademia Sweet Decor
Cena szkolenia: 1 000 zł(brutto)
Zapytaj o dofinansowanie
UWAGA NOWOŚĆ
Kupując to szkolenie skorzystaj z dodatkowego rabatu na KONSULTACJE BIZNESOWE, które pomogą, w odpowiedzi na najbardziej nurtujące Cię pytania dotyczącej Twojej działalności. Użyj kodu rabatowego BIZNES50 ➡️ Sprawdź i zapisz się.
W razie pytań prosimy o kontakt pod nr tel. 507 845 601
UWAGA! Przy składaniu zamówienia na szkolenie za pośrednictwem sklepu proszę wybrać opcję płatności - PRZELEW. W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko osoby, która będzie uczestnikiem szkolenia.
Zdjęcia deserów są poglądowe.
Lokalizacja Centrum Szkoleniowego: Akademia Sweet Decor
Regulamin Szkoleń w Akademii Sweet Decor »
* W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia liczba osób, szkolenie zostanie odwołane. Osobom, które szkolenie zakupiły zwrócimy pieniądze.
TOTALNA NOWOŚĆ w Akademii Sweet Decor w totalnie nowym wydaniu!
Spotkanie po latach zaowocowało stworzeniem duetu, który w Akademii poprowadzi szkole...
Uwaga! Nowość “Dwupiętrowy tort od podstaw” Dwupiętrowy tort od podstaw to techniczne szkolenie przeznaczone dla osób początkujących lub średnio zaawansowanych, które chcą nauczyć się jak złożyć tzw. “piętrusa” od a do
Nowość w Akademii Sweet Decor. Dla pracowników gastro Cz. I i II - Gościnna i profesjonalna obsługa w Twoim lokalu,
zwiększ przychód i zyskaj więcej stałych gości dzięki profesjonalnej i gościnnej obsłudze.
TOTALNA NOWOŚĆ w Akademii Sweet Decor w totalnie nowym wydaniu!
Spotkanie po latach zaowocowało stworzeniem duetu, który w Akademii poprowadzi szkole...