Uwaga! Nowość “Dwupiętrowy tort od podstaw”
Dwupiętrowy tort od podstaw to techniczne szkolenie przeznaczone dla osób początkujących lub średnio zaawansowanych, które chcą nauczyć się jak złożyć tzw. “piętrusa” od a do z w sposób najbardziej efektywny, szybki, stabilny i efektowny.
Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw czyli od pokrojenia biszkoptu, przez przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji?
Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?
Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – Tak! to nasze szkolenie jest dla Ciebie idealne!
Prowadzący:
Agnieszka ObłozaMiłośniczka kremowych kwiatów i propagatorka nowego trendu w dziedzinie
dekoracji tortów kremami maślanymi. Praktyk i autodydaktyk latami doskonaląca swój warsztat i
technikę pracy dzięki czemu szkolenia opiera na solidnych fundamentach wiedzy i praktyki.
Szkolenie przeznaczone dla osób początkujących i średniozaawansowanych chcących nauczyć się podstaw tworzenia tortów
obłożonych kremem maślanym.
ZAKRES SZKOLENIASzkolenie techniczne, przeznaczone dla osób początkujących oraz średniozaawansowanych.
Program stworzony jest w taki sposób, by na kursie odnalazły się również osoby, które nigdy nie stworzyły żadnego tortu.
NAJWAŻNIEJSZE PUNKTY SZKOLENIA:1. Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń ( na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy kursanci pracują na kremie russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń).
2. Przygotowanie kremu do tynkowania wg receptury
3. Tynkowanie na gładko z kancikiem
4. Złożenie dwupiętrowego tortu
5. Dekoracja tortu z papieru waflowego, tynk w "udawanym zamszu"
6. Wyjaśnienie jak wykonać dekorację przy użyciu szablonu
Dodatkowo na szkoleniu omawiamy wiele innych punktów związanych z tematem kursu, np. terminy przydatności do spożycia, barwienie, wyliczanie porcji itp.
WAŻNE!!!Szkolenie “Tort dwupiętrowy od podstaw” przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach.
Na szkoleniu każdy kursant przygotowuje swój własny tort.
Tort przygotowywany jest od samodzielnie przez kursanta, według wskazówek szkoleniowca.
TORT NIE JEST PRACĄ GRUPOWĄ – KAŻDY PRACUJE NAD SWOIM TORTEM, KTORY ZABIERA ZE SOBĄ DO DOMU.
Tort jest w pełni jadalny.
Na szkoleniu każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę, które używa na szkoleniu.
Zapewniamy:• Wszystkie niezbędne materiały i produkty
• Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
• W trakcie szkolenia przerwa na kawę oraz obiad
• Certyfikat ukończenia szkolenia
• 5% zniżki na produkty zakupione w dniu szkolenia
• 5% zniżki na każde następne zakupione szkolenie - Pozostaw nam swoją opinie na Opinie Google
Data szkolenia: 3 KWIETNIA 2023, PONIEDZIAŁEK
Start: godz. 8:00
Miejsce: Radzionków CENTRUM SZKOLENIOWE AKADEMIA SWEET DECOR
Czas: 10 godzin
Cena: 1 300 zł (brutto)
Promocje oraz przedsprzedaż nie łączą się kodami rabatowiIlość miejsc ograniczona! Maksymalna ilość uczestników w trakcie szkolenia - 14.
W razie pytań proszę o kontakt pod nr tel. 517 081 966 , 507 845 601
UWAGA! Przy składaniu zamówienie na szkolenie za pośrednictwem sklepu proszę wybrać opcję płatności - PRZELEW. W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko osoby, która będzie uczestnikiem szkolenia oraz numer zamówienia.
Regulamin Szkoleń w Akademii Sweet Decor »
* W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia liczba osób, szkolenie zostanie odwołane. Osobom, które szkolenie zakupiły zwrócimy pieniądze.