Silikonowa foremka, do tworzenia ozdobnych elementów z mas cukierniczych lub czekolady. Idealnie nadaje się do tworzenia delikatnej koronki ze specjalnej masy cukrowej wykonanej na podstawie proszku
SWEET LACELista dostępnych form do sytemu
Sweet Lace Standard Proszek
Wymiar formy silikonowej: dł 40cm x 8cm
Numer katalogowy: TRD01
Uwaga: Nie nadaje się do systemu SWEET LACE EXPRES.Instrukcja obsługi

Wsypać proszek "Sweet Lace" do blendera lub miksera.
Następnie dodać wody według poniższych proporcji:
- do 100 g proszku dodać 50 g wody o temperaturze pokojowej.
Aby uzyskać kolorowy "Sweet Lace" w czasie miksowania dodaj kilka kropli
Color Gel lub odpowiednią ilość
barwnika w proszku.
Miksuj produkt przez 3 minuty na maksymalnej prędkości do czasu, aż otrzymasz kremową konsystencję.
Wlej i rozprowadź potrzebną ilość "Sweet Lace" w silikonowej formie, uważając przy tym, by w pełni wypełnić cały wzór.
Ostrożnie przejedź szpatułką po powierzchni formy, by poprawić wypełnienie i uniknąć pozostawienia pęcherzyków powietrza.
Pozostaw produkt do wyschnięcia na 4-6 godzin, w zależności od grubości formy, temperatury i wilgotności otoczenia albo aż do momentu, w którym koronka łatwo oddzieli się od formy.
Aby przyspieszyć proces wysychania, umieść produkt w piekarniku ustawionym na 40st. C, maksymalnie na 1,5-3,5 godziny w zależności używanego piekarnika.
Zanim rozpoczniesz wyciągania z formy, poczekaj aż produkt całkowicie ostygnie.
Kiedy koronka dokładnie wyschnie, ostrożnie odklej ją z formy.
Jeżeli nie będzie używana tego samego dnia, przechowuj każdą koronkę osobno w plastikowym, zamykanym pojemniku.
Produkt można przechowywać w lodówce przez 2-3 dni.