Uwaga! Nowość “Dwupiętrowy tort od podstaw”
Dwupiętrowy tort od podstaw to techniczne szkolenie przeznaczone dla osób początkujących lub średnio zaawansowanych, które chcą nauczyć się jak złożyć tzw. “piętrusa” od a do z w sposób najbardziej efektywny, szybki, stabilny i efektowny.
Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw, czyli od pokrojenia biszkoptu, przez przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji? Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
Nigdy nie miałeś w dłoni worka cukierniczego czy szpatuły?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?
Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – “Tak!” to nasze szkolenie jest dla Ciebie idealne!
Szkolenie przeznaczone jest dla osób początkujących oraz średniozaawansowanych. Program stworzony jest w taki sposób, by na kursie odnalazły się również osoby, które nigdy nie stworzyły żadnego tortu.
Jeśli zastanawiasz się czy zaczynać naukę od razu od dwupiętrowego tortu to pamiętaj, że najlepiej uczymy się, kiedy mamy możliwość jak najszybszego utrwalenia wiedzy. Taką właśnie możliwość daje Ci szkolenie z tortu dwupiętrowego, ponieważ podczas jednego kursu dwukrotnie powtarzasz całą naukę tworzenia i tynkowania pięter co pomoże Ci szybciej zrozumieć i opanować cały proces.
Prowadzący:
Agnieszka ObłozaMiłośniczka kremowych kwiatów i propagatorka nowego trendu w dziedzinie
dekoracji tortów kremami maślanymi. Praktyk i autodydaktyk latami doskonaląca swój warsztat i
technikę pracy dzięki czemu szkolenia opiera na solidnych fundamentach wiedzy i praktyki.
Szkolenie obejmujące naukę składania tortu od podstaw, czyli od pokrojenia biszkoptu aż do złożenia
dwupiętrowego tortu.

Zdjęcia poglądowe
Najważniejsze punkty szkolenia:
• Omówienie wszystkich składowych przygotowywanego tortu.
Każdy kursant otrzymuje wszystkie receptury na użyte na szkoleniu materiały.
• Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń.
Na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy kursanci pracują na kremie Russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń. Do złożenia tortu użyjemy kremu czekoladowego oraz frużeliny.
• Przygotowanie kremu do tynkowania wg naszej receptury.
Na szkoleniu pracujemy na kremie SMBC, natomiast technika tynkowania jest odpowiednia dla każdego rodzaju tynku na bazie masła lub czekolady.
• Tynkowanie na gładko z kancikiem.
Pokażemy Ci jak szybko i bez większego kłopotu otynkować tort na gładko i na upragniony “kancik”. Każdy kursant obłoży kremem dwa piętra tortu.
• Złożenie dwupiętrowego tortu.
Nauczymy Cię jak złożyć dwa piętra w całość tak, by móc go przewieźć w całości na miejsce docelowe i nie obawiać się dziur w jezdni, ostrych zakrętów czy nieprzewidzianych zdarzeń.
• Dekoracja - pokażemy Ci jak wykonać w pełni jadalne koronki oraz kwiat z papieru waflowego.
UWAGA
• Ilość wykonanych dekoracji zależy od tempa pracy uczestnika. Szkolenie odbywa się wg określonego harmonogramu a na ilość przygotowanych dekoracji wpływ ma jedynie kursant je wykonujący.
• Zdjęcie tortu jest poglądowe.
• Na szkoleniu nie pieczemy biszkoptów, nie przygotowujemy kremów ani frużelin do przełożenia tortu. Wszystkie te materiały są przygotowywane wcześniej przez nas. Na szkoleniu omawiamy sposób ich przygotowania a kursanci otrzymują wszystkie receptury w formie wydrukowanego skryptu.
WAŻNE!!!Szkolenie “Tort dwupiętrowy od podstaw” przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach.
Na szkoleniu każdy kursant przygotowuje swój własny tort.
Tort przygotowywany jest od samodzielnie przez kursanta, według wskazówek szkoleniowca.
TORT NIE JEST PRACĄ GRUPOWĄ – KAŻDY PRACUJE NAD SWOIM TORTEM, KTORY ZABIERA ZE SOBĄ DO DOMU.
Tort jest w pełni jadalny.
Na szkoleniu każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę, które używa na szkoleniu.
Zapewniamy:
Wszystkie niezbędne materiały i produkty
Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
W trakcie szkolenia przerwa na kawę oraz obiad
Certyfikat ukończenia szkolenia
10% zniżki na produkty zakupione w dniu szkolenia
5% zniżki na każde następne zakupione szkolenie - Pozostaw nam swoją opinie na Opinie Google.
Data szkolenia: 21 PAŹDZIERNIKA 2023, SOBOTA
Start: godz. 8:00
Miejsce: Radzionków CENTRUM SZKOLENIOWE AKADEMIA SWEET DECOR
Czas: 10-11 godzin
Cena: 1 400 zł (brutto)
Promocje oraz przedsprzedaż nie łączą się kodami rabatowi.
Ilość miejsc ograniczona! Maksymalna ilość uczestników w trakcie szkolenia - 14.
W razie pytań proszę o kontakt pod nr tel. 517 081 966 , 507 845 601
UWAGA! Przy składaniu zamówienie na szkolenie za pośrednictwem sklepu proszę wybrać opcję płatności - PRZELEW. W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko osoby, która będzie uczestnikiem szkolenia oraz numer zamówienia.
Regulamin Szkoleń w Akademii Sweet Decor »
* W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia liczba osób, szkolenie zostanie odwołane. Osobom, które szkolenie zakupiły zwrócimy pieniądze.