Dwuskładnikowa pasta do koronek. Po wymieszaniu składników powstaje jednolita masa pozwalająca tworzyć w szybki i prosty sposób efektowne koronki z użyciem mat i form silikonowych.

Aby uzyskać 100 gram gotowej masy należy:
1. przygotować około 56 ml wody w misce
2. dodać 4 łyżki stołowe preparatu w proszku (około 42g)
3. mieszać kilka minut
4. następnie podczas mieszania dodać łyżeczkę żelu (około 3g)
5. całość mieszać mikserem 5-10 min aż do uzyskania jednolitej (gładkiej) konsystencji
6. następnie dokładnie rozsmarować w formie za pomocą szpatułki.
7. produkt wysycha w temperaturze pokojowej od 6 do 8 godzin. Proces schnięcia może zostać przyspieszony poprzez umieszczenie produktu w piekarniku rozgrzanym do 80 stopni na 10-12 minut
8. aby wydobyć koronkę z formy należy odwrócić ją i ostrożnie odkleić za pomocą szpatułki trzymając formę za narożnik.
Gotową koronkę przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Masa dedykowana jest do systemu
Sweet Lace Proszek i
Sugar Dress, natomiast nie nadaje się do systemu Sweet Lace Express.
Masa jest w kolorze biało-kremowym, można ją barwić barwnikami spożywczymi, najlepiej w żelu.
Opakowanie 500 gram
Numer katalogowy : EFSD001