Serdecznie zapraszamy na warsztaty kulinarne w Akademii Sweet Decor.
Tematem warsztatów będą dania kuchni tajskiej.
Kuchnia Tajska słynie ze swojej oryginalności w doborze składników. Najbardziej charakterystyczną cechą są aromatyczne przyprawy takie jak trawa cytrynowa, imbir czy też liście limonki.
Dzięki stosowaniu takiej szerokiej ilości przypraw kuchnia ta jest różnorodna, aromatyczna oraz kolorowa.
Główną zasadą podczas wykonywania dań jest zasada 5 smaków - dania powinny charakteryzować się ostrością, słodyczą, goryczą, kwaśnością i słonością.
W trakcie warsztatów poznasz wszystkie tajniki oraz ciekawostki niezbędne do wykonywania tajskich dań. Zapraszamy na premierowe warsztaty, razem z Maciejem Rosińskim przygotujemy klasyki kuchni tajskiej.
Warsztaty przeznaczone jest dla osób pragnących rozwinąć swoje umiejętności kulinarne poznając nowoczesne trendy w świecie gastronomii.
Prowadzący: Maciej Rosiński - zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata. Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać. Trener Narodowej Sekcji Cukierniczej.
Współautor książek z zakresu nowoczesnego cukiernictwa "Kreacje - Iwaniuk Rosiński Wiśniewski" i "Świąteczne Kreacje - Iwaniuk Rosiński Wiśniewski"
Zdjęcie poglądowe
W programie znajdą się następujące receptury:
Menu:
- • Zupa Tom Yam z krewetkami
- • Zupa imbirowa z kawałkami kurczaka
- • Satay - szaszłyk z sosem orzechowym
- • Pad Thai - makaron tajski z mięsem kurczaka
- • Smażony ryż z tofu w sosie tikka masala
- • Czerwone Curry z wieprzowiną i tajską bazylią
Zapewniamy:
- • wszystkie niezbędne materiały i produkty do przygotowania dań
- • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- • w trakcie warsztatów przerwa kawowa
- • certyfikat ukończenia warsztatów
- • 10% zniżki na produkty zakupione w dniu warsztatów
- • 5% zniżki na każde następne zakupione szkolenie/warsztat - Pozostaw nam swoją opinie na Opinie Google
Szczegółowe informacje:
Data warsztatów: 26 Maja 2023 Piątek
Czas trwania: 6 godz. szkolenie jednodniowe,
Rozpoczęcie: Pon. godz. 9:00-15:00
Miejsce: Centrum szkoleniowe Akademia Sweet Decor
- Zdjęcia dań są poglądowe i mogą się nieznacznie różnić od tych przygotowywanych w trakcie warsztatów.
Zapytaj o dofinansowanie
W razie pytań prosimy o kontakt pod nr tel. 517 081 966 , 507 845 601
UWAGA! Przy składaniu zamówienia na szkolenie za pośrednictwem sklepu proszę wybrać opcję płatności - PRZELEW. W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko osoby, która będzie uczestnikiem szkolenia.
Zdjęcia deserów są poglądowe.
Lokalizacja Centrum Szkoleniowego: Akademia Sweet Decor
Regulamin Szkoleń w Akademii Sweet Decor »
* W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia liczba osób, szkolenie zostanie odwołane. Osobom, które szkolenie zakupiły zwrócimy pieniądze.