UWAGA! NOWOŚĆ “Dwupiętrowy tort od podstaw”“Dwupiętrowy tort od podstaw” to profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które zaczynają
swoją przygodę z tworzeniem tortów.
Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw czyli od pokrojenia biszkoptu, przez
przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji?
Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?
Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – Tak! to nasze szkolenie jest dla Ciebie idealne!
Prowadzący:
Agnieszka Obłoza miłośniczka kremowych kwiatów i propagatorka nowego trendu w dziedzinie
dekoracji tortów kremami maślanymi. Praktyk i autodydaktyk latami doskonaląca swój warsztat i
technikę pracy dzięki czemu szkolenia opiera na solidnych fundamentach wiedzy i praktyki.
Szkolenie przeznaczone dla osób początkujących i średniozaawansowanych chcących nauczyć się podstaw tworzenia tortów
obłożonych kremem maślanym.
ZAKRES SZKOLENIASzkolenie techniczne, przeznaczone dla osób początkujących, chcących nauczyć się podstaw
tworzenia tortów obłożonych kremem maślanym.
Na szkoleniu kursanci samodzielnie kroją biszkopt, składają dwa piętra tortu i tynkują “na
kancik”. Własnymi rękami składają tort i dekorują go kremem oraz elementem z papieru
jadalnego.
NAJWAŻNIEJSZE PUNKTY SZKOLENIA:1. Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń ( na potrzeby szkolenia i ze
względu na konieczność szybkiej pracy pracujemy na kremie russel,ale technika składania jest
odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń)
2. Zabezpieczenie przełożenia frużeliną tak, by nie przeszkadzało nam w tynkowaniu, nie
tworzyło „buły” i nie przeciekało
3. Przygotowanie i tynkowanie piętra w technice “semi naked”
4. Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i “na kancik”
5. Złożenie tortu piętrowego
6. Dekorowanie tortu kremem maślanym – malowanie kwiatów techniką brush embroidery
7. Malowanie jadalnego “żagla” (papier jadalny - sposób wykonania - pokaz)
WAŻNE!!!Szkolenie przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach. Każdy uczestnik wykonuje
swój tort i po zakończonym szkoleniu zabiera go ze sobą. Tort jest w pełni jadalny.
Na szkoleniu każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę.
Zapewniamy:• Wszystkie niezbędne materiały i produkty
• Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
• W trakcie szkolenia przerwa na kawę oraz obiad
• Certyfikat ukończenia szkolenia
Data szkolenia: 8 MAJA 2021, sob.
Start: godz. 8:00
Miejsce: Radzionków CENTRUM SZKOLENIOWE AKADEMIA SWEET DECOR
Czas: 9-10 godzin
Cena: 1100 zł (brutto)
Promocje oraz przedsprzedaż nie łączą się kodami rabatowiIlość miejsc ograniczona! Maksymalna ilość uczestników w trakcie szkolenia - 14.
W razie pytań proszę o kontakt pod nr tel. 507 845 601
UWAGA! Przy składaniu zamówienie na szkolenie za pośrednictwem sklepu proszę wybrać opcję płatności - PRZELEW. W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko osoby, która będzie uczestnikiem szkolenia oraz numer zamówienia.
Regulamin Szkoleń w Akademii Sweet Decor »
* W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia liczba osób, szkolenie zostanie odwołane. Osobom, które szkolenie zakupiły zwrócimy pieniądze.