UWAGA! NOWOŚĆ, RUSZA PRZEDSPRZEDAŻ SZKOLENIA - “Trzypiętrowy tort od podstaw”“Trzypiętrowy tort od podstaw” to kompleksowe, profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które
zaczynają swoją przygodę z tworzeniem tortów.
Chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw czyli od pokrojenia biszkoptu, przez przełożenie i
tynkowanie na kancik aż do dekoracji?
Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?
Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – Tak! to to szkolenie jest dla Ciebie idealne!
Na naszym szkoleniu dowiesz się jak efektywnie wykorzystywać swój czas nie marnując go na
niepotrzebne tynkowanie na kilka razy, pokażemy Ci jak wykorzystywać mądrze sprzęt i materiały
do tworzenia tortów i podamy Ci wiele innych trików na szybką i efektywną pracę przy tortach.
Prowadzący:
Agnieszka Obłoza miłośniczka kremowych kwiatów i propagatorka nowego trendu w dziedzinie
dekoracji tortów kremami maślanymi. Praktyk i autodydaktyk latami doskonaląca swój warsztat i
technikę pracy dzięki czemu szkolenia opiera na solidnych fundamentach wiedzy i praktyki.
Szkolenie przeznaczone dla osób początkujących i średniozaawansowanych chcących nauczyć się podstaw tworzenia tortów
obłożonych kremem maślanym.
ZAKRES SZKOLENIASzkolenie techniczne, przeznaczone dla osób początkujących, chcących nauczyć się podstaw
tworzenia wielopiętrowych tortów obłożonych kremem maślanym.
Na szkoleniu kursanci samodzielnie kroją biszkopt, składają trzy piętra tortu i tynkują na kancik
oraz dekorują tort.
NAJWAŻNIEJSZE PUNKTY SZKOLENIA:1. Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń ( na potrzeby szkolenia i ze
względu na konieczność szybkiej pracy pracujemy na kremie russel,ale technika składania jest
odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń)
2. Zabezpieczenie przełożenia frużeliną tak,by nie przeszkadzało nam w tynkowaniu, nie tworzyło
„buły” i nie przeciekało
3. Przygotowanie i tynkowanie piętra w technice “semi naked”
4. Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i “na kancik”
5. Przygotowanie i tynkowanie piętra w mikro rozmiarze (ok.10-11 cm) w “bezzamszowym zamszu”
5. Złożenie tortu trzypiętrowego piętrowego
6. Dekorowanie tortu :
* struktura "bezzamszowego zamszu"
* malowanie na piętrze uprzednio wytynkowanym przez kursanta kremem maślanym
* wykonanie baletek z masy cukrowej
* wykonanie extra cienkich falbanek z kremu maślanego
Dodatkowo na szkoleniu omawiamy wiele innych punktów związanych z tematem kursu,
np.terminy przydatności do spożycia, barwienie, wyliczanie porcji itp.
WAŻNE!!!Szkolenie przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach.
Każdy uczestnik wykonuje swój tort i po zakończonym szkoleniu zabiera go ze sobą. Tort jest w
pełni jadalny. Szacowana ilość porcji tortu - około 55-60.
Na szkoleniu każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę, ale nie są
one wykonywane na szkoleniu.
Zapewniamy:• Wszystkie niezbędne materiały i produkty
• Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
• W trakcie szkolenia przerwa na kawę oraz obiad
• Certyfikat ukończenia szkolenia
Data szkolenia: 27-28 LUTEGO 2021, sob- niedz
Start: godz. 8:00
Miejsce: Radzionków CENTRUM SZKOLENIOWE AKADEMIA SWEET DECOR
Czas: 9-10 godzin / każdego dnia
Cena: 1950 zł (brutto)
cena promocyjna do 15.01.2021, po tym terminie - 2200 zł
Promocje oraz przedsprzedaż nie łączą się kodami rabatowi*
Ilość miejsc ograniczona! Maksymalna ilość uczestników w trakcie szkolenia - 12.
W razie pytań proszę o kontakt pod nr tel. 507 845 601
UWAGA! Przy składaniu zamówienie na szkolenie za pośrednictwem sklepu proszę wybrać opcję płatności - PRZELEW. W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko osoby, która będzie uczestnikiem szkolenia oraz numer zamówienia.
Regulamin Szkoleń w Akademii Sweet Decor »
* W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia liczba osób, szkolenie zostanie odwołane. Osobom, które szkolenie zakupiły zwrócimy pieniądze.