Razem z Sylwią Ładygą serdecznie zapraszamy na premierowe warsztaty z cyklu "Podróże kulinarne". Jako pierwsze pojawią się warsztaty kuchni indyjskiej. Chyba nie ma na świecie drugiego, bardziej wyrazistego regionu, w którym dominowałyby tak bogate mieszanki smaków. W Indiach wszystko jest znacznie bardziej intensywne - kolor, smak, zapach. W końcu jest to tętniąca życiem mieszanka kultur i długiej, bogatej historii, która sprawia, że jedzenie jest tak różnorodne i smaczne. Kuchnia indyjska swoją sławę zyskała dzięki największej ilości przypraw, jakie mogą być wykorzystane w przygotowaniu jednego dania. Garam masala, chilli, kardamon, świeża kolendra czy goździki to tylko część propozycji smakowych. Pod czujnym okiem Sylwii wspólnie przygotujemy tradycyjne menu kuchni indyjskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru jako zwieńczenie trudu włożonego w przygotowanie pysznej kolacji.
A to wszystko przy sączącej się z głośników muzyki, lampce wina, wyśmienitym towarzystwie oraz przepełnionej życzliwością i dobrym humorem
atmosferze. Będzie kolorowo, radośnie i przede wszystkim smacznie!
Warsztaty przeznaczone są dla osób kochających gotować, pasjonatów, amatorów kuchni orientalnej, dla osób lubiących towarzysko,
w miłej atmosferze spędzać wolny czas!
Prowadzący: Sylwia Ładyga Trener sztuki cukierniczej, uczestniczka 5 edycji największego kulinarnego show na świecie – MasterChef Polska, Zdobywczyni 2 miejsca w konkursie KULINARNY BLOG ROKU 2016, Jako pierwsza i jedna w Polsce blogerka gotowała na największych na świecie Targach Gastronomicznych – SIAL 2018 w Szanghaju w Chinach. Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych ( m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, Pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP … )
W TRAKCIE WARSZTATÓW PRZYRZĄDZIMY:
- PRZYSTAWKA
- •NAAN – CHLEBKI Z PATELNI Z ZIOŁAMI I MASŁEM CZOSNKOWYM
- DANIE GŁÓWNE
- •BUTTER CHICKEN – MAŚLANY KURCZAK W KREMOWYM SOSIE PODAWANY Z RYŻEM JAŚMINOWYM
- DESER
- •GULAB JAMUN – SŁODKIE PĄCZKI W SYROPIE KARDAMONOWO – RÓŻANYM
Zapewniamy:
- • wszystkie niezbędne materiały i produkty
- • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- • trzydaniowa kolacja- to co przygotujemy, następnie zjemy w formie kolacji przy wspólnym stole,
- • napoje zimne i gorące, w tym lampka wina do kolacji
- • certyfikat uczestnictwa w warsztatach
- • doborowe towarzystwo
Szczegółowe informacje:
Data szkolenia: 10 LUTEGO 2021, środa
Czas trwania: 18:00-21:00,
Miejsce: Centrum szkoleniowe Akademia Sweet Decor
Cena szkolenia: 250 zł (brutto)
W razie pytań prosimy o kontakt pod nr tel. 507 845 601
UWAGA! Przy składaniu zamówienia na szkolenie za pośrednictwem sklepu proszę wybrać opcję płatności - PRZELEW. W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko osoby, która będzie uczestnikiem szkolenia.
Zdjęcia deserów są poglądowe.
Lokalizacja Centrum Szkoleniowego: Akademia Sweet Decor
Regulamin Szkoleń w Akademii Sweet Decor »
* W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia liczba osób, szkolenie zostanie odwołane. Osobom, które szkolenie zakupiły zwrócimy pieniądze.